facebook pixel

Websitebouw, Webdesign, Webhosting

 

Aan het begin van dit jaar geeft Google aan, https definitief op te nemen als rankingsignaal. Oftewel: sites die https (HyperText Transfer Protocol Secure) gebruiken in plaats van de standaard http (HyperText Transfer Protocol) kunnen daardoor hoger in de zoekresultaten komen.

Wat is https?
Allereerst is het goed om te weten wat https nu precies is. Ik zal je de technische details besparen, dat is niet direct van belang. Het komt erop neer dat de gegevens via een https dataverbinding versleuteld worden verstuurd. Het is hiermee voor kwaadwilligen veel lastiger om gegevens te achterhalen. Het zorgt dus voor veiliger gebruik van internet. Je komt https vooral tegen bij banken, webshops en andere websites waar je vertrouwelijke gegevens achterlaat. En nu vindt Google de veiligheid dusdanig belangrijk dat ze deze beveiliging meenemen als factor in je ranking (vindbaarheid).

Hoeveel waarde moet je nu hechten aan https voor jouw website?
Wat gaat deze beslissing van Google nu voor de vindbaarheid van jouw website betekenen? Ten eerste is het nu al zo dat Chrome-browsers en Firefox-browsers bezoekers gaan informeren wanneer er een onveilige verbinding is (dus zonder https). Het groene slotje geeft aan hoe serieus een bedrijf omgaat met de gegevens van de klant. Het wordt gezien als een vertrouwensfactor. Een factor die online erg belangrijk is geworden.

Je kunt aan een groen slotje voor de domeinnaam zien of een url een veilige verbinding heeft.

Bijvoorbeeld:


https

Tevens geeft Google aan dat beveiligde websites een hogere ranking krijgen dan onbeveiligde websites, in hoeverre dit een grote rol speelt is onduidelijk. Google is heel terughoudend in het verstrekken van deze factoren. Het heeft in ieder geval invloed.


Wat kan WS hierin betekenen
Sites die bij WS zijn gehost kunnen gratis gebruik maken van een https verbinding. Er zijn enkel eenmalige instelkosten van 45 euro aan verbonden. Wil je hier meer over weten en/of ben je geïnteresseerd laat het me weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-18764996.